Абонирай се за нашия бюлетин
Подкрепете ни
Тракийско Дружество “Екзарх Антим I” ви приветства

Тракийско дружество „Екзарх Антим Първи”, гр. Бургас, е неправителствено, обществено-патриотично сдружение на българите от Източна и Западна Тракия, Мала Азия и техните потомци.
Основано е на 15 декември 1896г. в Минковия хан в гр. Бургас.

Член на Тракийското дружество „Екзарх Антим Първи” може да бъде всеки български гражданин.
То е изградено от клубове, тракийски секции към пенсионерските клубове и други организационни структури. 

За дружеството

По стъпките на легендите

02 септември 2015
»
»
По стъпките на легендите

По стъпките на легендите
„По стъпките на легендите” ще тръгне бургаското тракийско дружество „Екзарх Антим I”. Това е името на най-новия проект на организацията, съфинансиран от Община Бургас в рамките на програмата им за подпомагане на културни проекти на територията на общината.

   Тракийци ще съберат автентични песни и предания от района на Община Бургас, които ще бъдат отпечатани в книжка и разпространени сред училища, библиотеки, читалища, неправителствени организации и др. институции. Проектът ще направи пряка връзка между по възрастното население от региона и младежи – доброволци, които ще събират фолклорния материал.

   „Дейностите ще продължат 3 месеца: от септември до ноември” – разказа Тодор Ангелов, председател на тракийско дружество „Екзарх Антим I”. „За нас това е само първа стъпка към събирането и популяризирането на автентичния тракийски фолклор. Планираме дейностите да бъдат надградени и продължени със събиране на приказки, легенди и др.” – допълни той.

   Новини за дейностите по проекта бъдат регулярно публикувани на сайта на дружеството – www.trakiec.org.

Валентина Ангелова