Абонирай се за нашия бюлетин
Подкрепете ни
Тракийско Дружество “Екзарх Антим I” ви приветства

Тракийско дружество „Екзарх Антим Първи”, гр. Бургас, е неправителствено, обществено-патриотично сдружение на българите от Източна и Западна Тракия, Мала Азия и техните потомци.
Основано е на 15 декември 1896г. в Минковия хан в гр. Бургас.

Член на Тракийското дружество „Екзарх Антим Първи” може да бъде всеки български гражданин.
То е изградено от клубове, тракийски секции към пенсионерските клубове и други организационни структури. 

За дружеството

Новини
 • Възстановен е паметникът на Слав Мерджанов
  Възстановен е паметникът на Слав Мерджанов 27 май 2015

  На 26.05.2015 г. в градския парк на гр. Карнобат бе възстановен бюст-паметникът на революционера Слав Мерджанов. Сред официалните гости на събитието бяха кметът на града, председателят на Тракийско дружество „Екзарх Антим I”, гр. Бургас – Тодор Ангелов, кметът на община Сунгурларе и др. прочети още

 • Бургаските тракийци участваха в събора край Ямбол
  Бургаските тракийци участваха в събора край Ямбол 22 май 2015

  Членовете на тракийското дружество „Екзарх Антим I” участваха в ХI национален тракийски събор "Спасовден", който се проведе в лесопарк "Бакаджика", край гр. Ямбол.
  прочети още

 • Иванка Калева на 80 години!
  Иванка Калева на 80 години! 12 май 2015

  Народната певица Иванка Калева навърши завидните 80 години. От малка сърцето я тегли към народните песни и до днес не спира да пее на всяко мероприятие на тракийското дружество „Екзарх Антим I” където членува и оглавява един от местните клубове.
  прочети още

 • Бургаските тракийци участваха в национална тракийска среща Завръщане към корените
  Бургаските тракийци участваха в национална тракийска среща Завръщане към корените 12 април 2015

  Над 130 бургаски тракийци взеха участие в VI-та Национална инициатива-среща „Завръщане към корените”. Тя събра потомци на бежанци от Одринска и Беломорска Тракия и Мала Азия. Мероприятието се проведе в гр. Созопол през уикенда и над петстотин души от цяла България дойдоха да участват в нея. Официалните мероприятия бяха открити от г-н Гено Пухов.
  прочети още

 • Ново попълнение в редиците на тракийското дружество
  Ново попълнение в редиците на тракийското дружество 08 април 2015

  На 8 април бе учреден нов тракийски клуб, който стана част от бургаското  тракийско дружество „Екзарх Антим I”. Името на новата структура е звучното „Тракийски глас”.
  „Радвам се, че имаме толкова много активни тракийци, които се обединяват и работят за тракийската кауза” – каза Тодор Ангелов, председател на Дружеството – Пожелавам им успешен старт и спорна работа”.
  прочети още

 • Празничен концерт в Бургас събра над 300 души
  Празничен концерт в Бургас събра над 300 души 26 март 2015

  С голям празничен концерт завършиха тридневните чествания посветени на Деня на Тракия в Бургас. Той се проведе във Военния дом и събра над 300 души тракийци и приятели. Организатор на мероприятието е Тракийско дружество „Екзарх Антим I” с подкрепата на Община Бургас, Военен клуб и Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва.
  прочети още

 • Нов тракийски клуб в Бургас
  Нов тракийски клуб в Бургас 23 март 2015

  Нов клуб бе учреден към Тракийско дружество „Екзарх Антим I”. На 23 март е рождената дата на най-новото попълнение в редиците на бургаското дружество. Името на клуба е „Тракия – Център”, а негов председател е доцент Ралев, дългогодишен ректор на бургаския университет „Проф. д-р Асен Златаров”.
  прочети още

 • Обучение за лидерство и модерация в Тракийското дружество
  Обучение за лидерство и модерация в Тракийското дружество 22 март 2015

  Обучение за развитие на лидерски умения се проведе в Бургас. Над 20  младежа бяха обучени от специалисти как успешно да презентират себе си пред хора, как да се адаптират в различни типове среда и как самите те да бъдат модератори. Обученето е част от програмата на Тракийското дружество „Екзарх Антим I” за развиване капацитета на най-младите попълнения в редиците. прочети още

 • Изложба на тракийски плетива в Бургас
  Изложба на тракийски плетива в Бургас 20 март 2015

  Изложба на ръчно изработени плетива и бродерии от тракийки – потомки на тракийски бежанци бе открита в Тракийско дружество „Екзарх Антим I”. Тя е част от мероприятията посветени на Деня на Тракия – 26 март, организирани с подкрепата на Община Бургас. Сред най-ценните експонати на изложбата са 100-годишна ръчно плетена престилка, изящни тракийски бродерии и гоблени.
  прочети още

 • Проведе се Национален тракийски младежки бал
  Проведе се Национален тракийски младежки бал 18 март 2015

  Младежи от цялата страна се събраха на традиционния Национален тракийски младежки бал. Той се проведе в гр. Варна и е важна част от календара на тракийци, защото е отлична възможност за опознаване на членовете от различните региони, обмяна на идеи, предложения и планиране на бъдещи събития. прочети още