Абонирай се за нашия бюлетин
Подкрепете ни
Тракийско Дружество “Екзарх Антим I” ви приветства

Тракийско дружество „Екзарх Антим Първи”, гр. Бургас, е неправителствено, обществено-патриотично сдружение на българите от Източна и Западна Тракия, Мала Азия и техните потомци.
Основано е на 15 декември 1896г. в Минковия хан в гр. Бургас.

Член на Тракийското дружество „Екзарх Антим Първи” може да бъде всеки български гражданин.
То е изградено от клубове, тракийски секции към пенсионерските клубове и други организационни структури. 

За дружеството

Новини
 • Януари
  Януари 05 януари 2017

  Месец януари е изпълнен с много празници, имени дни, традиционни обреди и ритуали, които пазят българския дух и култура. За да не пропуснете някой от тях и за да научите кога какво се прави – погледнете в нашата извадка за месеца.
  прочети още

 • Коледни погачи и баници в Тракийското дружество
  Коледни погачи и баници в Тракийското дружество 21 декември 2016

  Традиционни и домашно направени коледни погачи и баници събраха членовете на Тракийското дружество „Екзарх Антим I”. Мероприятието се проведе на 21 декември, няколко дни преди големия християнски празник Коледа. Разнообразието от форми, стилове и външен вид на изделията беше голямо – сладки баници, солени, люляковски, пити с мая, сладки пити....
  прочети още

 • Тържество по случай 120 години Тракийско дружество „Екзарх Антим I”
  Тържество по случай 120 години Тракийско дружество „Екзарх Антим I” 19 декември 2016

  Тракийци отбелязаха своя 120-ти рожден ден с голямо тържество. Над 120 души се събраха, за да отпразнуват събитието. То традиционно се провежда на 16 декември. С много песни и танци бургаските тракийци посрещнаха годишнината от учредяването на бургаското тракийско дружество.

  Пожелаваме на всички весели празници!
  прочети още

 • Тържествено събрание – 120 години тракийско дружество Екзарх Антим I
  Тържествено събрание – 120 години тракийско дружество Екзарх Антим I 16 декември 2016

  Тържествен повод събра над 400 тракийци в гр. Бургас. По повод учредяването на тракийско дружество „Екзарх Антим I” през 1896 год. членовете му се събраха, за да отбележат тържествено повода. Освен от града, пристигнаха тракийци и от клубовете в с. Маринка, с. Извор и с. Твърдица.
  прочети още

 • Бургаските тракийци почетоха своя патрон
  Бургаските тракийци почетоха своя патрон 05 декември 2016

  Бургаските тракийци от дружеството „Екзарх Антим I” поднесоха венец на паметника на своя патрон, по повод годишнина от неговата кончина.  Те посетиха село Екзарх Антимово, където се намира най-големят паметник на Екзарха в региона и поднесоха венец в знак на почит към делата и живота му.
  прочети още

 • Младежки поход „По следите на историята”
  Младежки поход „По следите на историята” 30 ноември 2016

  Младежи от Бургас, Варна, Средец, Айтос и Сунгурларе участваха в младежки тракийски поход, организиран от Тракийски младежки съюз. Той се проведе в края на октомври в околностите на гр. Ивайловград. Членовете на Тракийския младежки съюз изминаха пеш разстоянието от кв. Лъджа до крепостта Лютица, а по пътя се отбиха в Лъджанския манастир и прекосиха Атеренския мост.
  прочети още

 • В Черни връх вече има тракийски клуб
  В Черни връх вече има тракийски клуб 21 ноември 2016

  Село Черни връх, Бургаска област, вече може да се похвали с учредяването на местен тракийски клуб. Той е част от Тракийско дружество „Екзарх Антим I” и носи името на китното цвете – „Здравец”.
  прочети още

 • В Средец вече има нов женски клуб
  В Средец вече има нов женски клуб 02 ноември 2016

  Председателят на бургаското Тракийско дружество „Екзарх Антим I” – Тодор Ангелов, присъства на учредяването на женски клуб към Тракийски женски съюз. Събитието се проведе в гр. Средец и събра много тракийци в залата на Общината.
  прочети още

 • 30 години фолклорна група с. Ливада
  30 години фолклорна група с. Ливада 31 октомври 2016

  Певческата фолклорна група на село Ливада, Бургаска област, отпразнува 30 години от своето създаване и активна творческа дейност. Много официални гости поздравиха членовете на групата и поднесоха поздравленията си по повода. Сред тях бяха Тодор Ангелов – Председател на бургаското тракийско дружество „Екзарх Антим I”, кметът на Община Камено, кметът на село Ливада, председателката на тракийското дружество „Г. Кондолов” и др.
  прочети още

 • Първа копка в Миролюбово
  Първа копка в Миролюбово 26 октомври 2016

  Село Миролюбово, което е основано през 1923 г. от бежанци от Одринска Тракия, вече ще има свой православен храм. На 26.10.2016 г. бе направена първата копка в присъствието на много официални гости – кметове от областта, общински съветници, бизнесмени и др. Сред тях бе и Тодор Ангелов – председател на бургаското тракийско дружество „Екзарх Антим I”, който честити събитието на всички тракийци и жители на селото.
  прочети още