Абонирай се за нашия бюлетин
Подкрепете ни
Тракийско Дружество “Екзарх Антим I” ви приветства

Тракийско дружество „Екзарх Антим Първи”, гр. Бургас, е неправителствено, обществено-патриотично сдружение на българите от Източна и Западна Тракия, Мала Азия и техните потомци.
Основано е на 15 декември 1896г. в Минковия хан в гр. Бургас.

Член на Тракийското дружество „Екзарх Антим Първи” може да бъде всеки български гражданин.
То е изградено от клубове, тракийски секции към пенсионерските клубове и други организационни структури. 

За дружеството

Новини
 • Тържествено събрание – 120 години тракийско дружество Екзарх Антим I
  Тържествено събрание – 120 години тракийско дружество Екзарх Антим I 16 декември 2016

  Тържествен повод събра над 400 тракийци в гр. Бургас. По повод учредяването на тракийско дружество „Екзарх Антим I” през 1896 год. членовете му се събраха, за да отбележат тържествено повода. Освен от града, пристигнаха тракийци и от клубовете в с. Маринка, с. Извор и с. Твърдица.
  прочети още

 • Бургаските тракийци почетоха своя патрон
  Бургаските тракийци почетоха своя патрон 05 декември 2016

  Бургаските тракийци от дружеството „Екзарх Антим I” поднесоха венец на паметника на своя патрон, по повод годишнина от неговата кончина.  Те посетиха село Екзарх Антимово, където се намира най-големят паметник на Екзарха в региона и поднесоха венец в знак на почит към делата и живота му.
  прочети още

 • Младежки поход „По следите на историята”
  Младежки поход „По следите на историята” 30 ноември 2016

  Младежи от Бургас, Варна, Средец, Айтос и Сунгурларе участваха в младежки тракийски поход, организиран от Тракийски младежки съюз. Той се проведе в края на октомври в околностите на гр. Ивайловград. Членовете на Тракийския младежки съюз изминаха пеш разстоянието от кв. Лъджа до крепостта Лютица, а по пътя се отбиха в Лъджанския манастир и прекосиха Атеренския мост.
  прочети още

 • В Черни връх вече има тракийски клуб
  В Черни връх вече има тракийски клуб 21 ноември 2016

  Село Черни връх, Бургаска област, вече може да се похвали с учредяването на местен тракийски клуб. Той е част от Тракийско дружество „Екзарх Антим I” и носи името на китното цвете – „Здравец”.
  прочети още

 • В Средец вече има нов женски клуб
  В Средец вече има нов женски клуб 02 ноември 2016

  Председателят на бургаското Тракийско дружество „Екзарх Антим I” – Тодор Ангелов, присъства на учредяването на женски клуб към Тракийски женски съюз. Събитието се проведе в гр. Средец и събра много тракийци в залата на Общината.
  прочети още

 • 30 години фолклорна група с. Ливада
  30 години фолклорна група с. Ливада 31 октомври 2016

  Певческата фолклорна група на село Ливада, Бургаска област, отпразнува 30 години от своето създаване и активна творческа дейност. Много официални гости поздравиха членовете на групата и поднесоха поздравленията си по повода. Сред тях бяха Тодор Ангелов – Председател на бургаското тракийско дружество „Екзарх Антим I”, кметът на Община Камено, кметът на село Ливада, председателката на тракийското дружество „Г. Кондолов” и др.
  прочети още

 • Първа копка в Миролюбово
  Първа копка в Миролюбово 26 октомври 2016

  Село Миролюбово, което е основано през 1923 г. от бежанци от Одринска Тракия, вече ще има свой православен храм. На 26.10.2016 г. бе направена първата копка в присъствието на много официални гости – кметове от областта, общински съветници, бизнесмени и др. Сред тях бе и Тодор Ангелов – председател на бургаското тракийско дружество „Екзарх Антим I”, който честити събитието на всички тракийци и жители на селото.
  прочети още

 • Другарска среща между тракийци в село Ливада
  Другарска среща между тракийци в село Ливада 21 октомври 2016

  На другарска среща се събраха тракийците от село Ливада и гр. Бургас. В кметството се събраха над 80 души. Домакините от тракийско дружество „Г. Кондолов” се бяха подготвили с богата програма, посветена на деня на тиквата, който те традиционно отбелязват.
  прочети още

 • Бургазлии вървяха по стъпките на бежанците от Беломорска Тракия
  Бургазлии вървяха по стъпките на бежанците от Беломорска Тракия 04 октомври 2016

  В рамките на няколко дни тракийци минаха част от маршрута, по който е вървяла „колоната на обречените” през 1913г. – Бълъкьой, Александруполис, Доган хисар... В групата участваха представители на тракийските дружества от цялата страна. От името на бургаското Тракийско дружество „Екзарх Антим I” в мероприятието се включиха 10 души.
  прочети още

 • Бургазлии участваха в националния тракийски женски събор-поклонение в с. Аврен
  Бургазлии участваха в националния тракийски женски събор-поклонение в с. Аврен 27 септември 2016

  80 тракийци от Бургас пропътуваха половин България, за да се включат в националния женски събор-поклонение в село Аврен, община Крумовград. Той е посветен на паметта на избитите 42 жени и деца от село Манастир.
  прочети още