Абонирай се за нашия бюлетин
Подкрепете ни
Тракийско Дружество “Екзарх Антим I” ви приветства

Тракийско дружество „Екзарх Антим Първи”, гр. Бургас, е неправителствено, обществено-патриотично сдружение на българите от Източна и Западна Тракия, Мала Азия и техните потомци.
Основано е на 15 декември 1896г. в Минковия хан в гр. Бургас.

Член на Тракийското дружество „Екзарх Антим Първи” може да бъде всеки български гражданин.
То е изградено от клубове, тракийски секции към пенсионерските клубове и други организационни структури. 

За дружеството

Ново попълнение в редиците на тракийското дружество

08 април 2015
»
»
Ново попълнение в редиците на тракийското дружество

Ново попълнение в редиците на тракийското дружество
На 8 април бе учреден нов тракийски клуб, който стана част от бургаското  тракийско дружество „Екзарх Антим I”. Името на новата структура е звучното „Тракийски глас”.
„Радвам се, че имаме толкова много активни тракийци, които се обединяват и работят за тракийската кауза” – каза Тодор Ангелов, председател на Дружеството – Пожелавам им успешен старт и спорна работа”. Той беше официален гост на учредителното събрание, заедно с Добромир Пендев – член на управителния съвет. Новият клуб е вече третият такъв, създаден в рамките на няколко месеца.
 „През тази година ни очаква много работа, имаме много мероприятия и събития – сподели председателят Т. Ангелов – Над 100 души от нашите тракийци ще пътуват до Созопол в края на месеца за участие в националната родова среща „Завръщане към корение”, където потомците на тракийските и малоазийските бежанци ще поставим въпроси свързани с нашите деди, ще се обсъждат бъдещи инициативи, ще се споделят спомени.”
 Бургаското тракийско дружество „Екзарх Антим I” има над 20 клуба в града, обединени от своето тракийско потекло и най-вече от стремежа на членовете им за опазване на родовата памет, бит и култура на тракийските българи.