Абонирай се за нашия бюлетин
Подкрепете ни
Тракийско Дружество “Екзарх Антим I” ви приветства

Тракийско дружество „Екзарх Антим Първи”, гр. Бургас, е неправителствено, обществено-патриотично сдружение на българите от Източна и Западна Тракия, Мала Азия и техните потомци.
Основано е на 15 декември 1896г. в Минковия хан в гр. Бургас.

Член на Тракийското дружество „Екзарх Антим Първи” може да бъде всеки български гражданин.
То е изградено от клубове, тракийски секции към пенсионерските клубове и други организационни структури. 

За дружеството

Оживена беседа с изтъкнат академик се проведе в Бургас

26 февруари 2018
»
»
Оживена беседа с изтъкнат академик се проведе в Бургас

Оживена беседа с изтъкнат академик се проведе в Бургас
Народно читалище „Тракия – 2015” организира среща на бургазлии с акад. Борислав Йотов. Тема на разговора бяха някои от неговите най-интересни книги свързани с историята на България и по специално неговия правно-публицистичен анализ на Ангорския договор от 18 октомври 1925 г. Над 60 души дойдоха, за да се включат в обсъждането на наболели въпроси от миналото  и настоящето на страната ни.

Академик д-р по право Борислав Йотов е завършил Юридическия факултет на Софийския университет Св. „ Климент Охридски”. Има 38-годишен професионален стаж само като прокурор - заместник-районен, районен, заместник-градски, и.д. градски прокурор на София, прокурор в Главната прокуратура (сега Върховна касационна прокуратура). Университетски преподавател е по наказателно, международно наказателно и интелектуално право. Защитил е докторска дисертация на тема „Международноправно сътрудничество в борбата с тероризма“.

Срещата е част от културната програма на Народно читалище „Тракия-2015 г.”


Галерия