Абонирай се за нашия бюлетин
Подкрепете ни
Тракийско Дружество “Екзарх Антим I” ви приветства

Тракийско дружество „Екзарх Антим Първи”, гр. Бургас, е неправителствено, обществено-патриотично сдружение на българите от Източна и Западна Тракия, Мала Азия и техните потомци.
Основано е на 15 декември 1896г. в Минковия хан в гр. Бургас.

Член на Тракийското дружество „Екзарх Антим Първи” може да бъде всеки български гражданин.
То е изградено от клубове, тракийски секции към пенсионерските клубове и други организационни структури. 

За дружеството

Нов тракийски клуб в Бургас

23 март 2015
»
»
Нов тракийски клуб в Бургас

Нов тракийски клуб в Бургас
Нов клуб бе учреден към Тракийско дружество „Екзарх Антим I”. На 23 март е рождената дата на най-новото попълнение в редиците на бургаското дружество. Името на клуба е „Тракия – Център”, а негов председател е доцент Ралев, дългогодишен ректор на бургаския университет „Проф. д-р Асен Златаров”.  
„Радвам се, че направихме още един клуб – каза Тодор Ангелов, председател на тракийското дружество – и съм сигурен, че той ще работи за тракийската кауза, както всички ние.” На учредяването на клуба присъстваха 31 души, които ще работят активно за неговото разрастване и дейност.
Клубът се сбъдва в навечерието на Деня на Тракия (26 март), на който честваме подвига на българските воини, превзели „непревземаемата” Одринска крепост. Празникът ще бъде отбелязан с много мероприятия като изложби, поднасяне на цветя и венци и празничен концерт. Концертът ще се проведе на 27 март (петък) в залата на Военния клуб от 19:00 часа, с вход свободен.
На този ден се чества подвигa на българските воини и се почита паметта на хилядите българи - тракийски бежанци, намерили подслон в пределите на България и запазили родовата си памет.