Абонирай се за нашия бюлетин
Подкрепете ни
Тракийско Дружество “Екзарх Антим I” ви приветства

Тракийско дружество „Екзарх Антим Първи”, гр. Бургас, е неправителствено, обществено-патриотично сдружение на българите от Източна и Западна Тракия, Мала Азия и техните потомци.
Основано е на 15 декември 1896г. в Минковия хан в гр. Бургас.

Член на Тракийското дружество „Екзарх Антим Първи” може да бъде всеки български гражданин.
То е изградено от клубове, тракийски секции към пенсионерските клубове и други организационни структури. 

За дружеството

Празничен концерт в Бургас събра над 300 души

26 март 2015
»
»
Празничен концерт в Бургас събра над 300 души

Празничен концерт в Бургас събра над 300 души
С голям празничен концерт завършиха тридневните чествания посветени на Деня на Тракия в Бургас. Той се проведе във Военния дом и събра над 300 души тракийци и приятели. Организатор на мероприятието е Тракийско дружество „Екзарх Антим I” с подкрепата на Община Бургас, Военен клуб и Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва. Концертът бе открит със слово от председателя на бургаското дружество – Тодор Ангелов, който поздрави всички тракийци. Официални приветствия и поздравителни адреси, съпътстваха официалната част на концерта. Специален гост на събитието бе Красимир Премянов, Председател на Съюза на Тракийските Дружества в България, който поздрави всички тракийци с паметната дата – 26 март и припомни нейното значение и символ.
   Концертът продължи с богата програма от фолклорни изпълнения. Тракийският хор към дружеството в Бургас изправи всички на крака с изпълнението на песента „Ясен месец”, а дамите от тракийския клуб „Златна есен” изпълниха рецитал посветен на празника. Голямо вълнение предизвика представянето на най-малките участници в концерта, които с песни и танци предизвикаха усмивките и аплодисментите на всички в залата.
   „Денят на тракия е най-важната дата в нашия календар” – каза Тодор Ангелов, председателят на Тракийското дружество „Екзарх Антим I” – „и за нас е чест и удоволствие да видим толкова много хора на концерта. Още по радостен съм, че присъстват и много млади хора, което само доказва още веднъж, че тракийската кауза е жива”.


Галерия