Абонирай се за нашия бюлетин
Подкрепете ни
Тракийско Дружество “Екзарх Антим I” ви приветства

Тракийско дружество „Екзарх Антим Първи”, гр. Бургас, е неправителствено, обществено-патриотично сдружение на българите от Източна и Западна Тракия, Мала Азия и техните потомци.
Основано е на 15 декември 1896г. в Минковия хан в гр. Бургас.

Член на Тракийското дружество „Екзарх Антим Първи” може да бъде всеки български гражданин.
То е изградено от клубове, тракийски секции към пенсионерските клубове и други организационни структури. 

За дружеството

Фестивал "ПЕРПЕРА 2018"

»

Над 300 танцьори от цялата страна показаха богатството на българските ритми в рамките на петото издание на организирания в Кърджали фолклорен фестивал на любителските клубове по танци "ПЕРПЕРА 2018". Танцьорите дефилираха по централния булевард „България”, представяйки красотата на костюмите от различните етнографски  райони на страната. Специално за мероприятието, бяха поканени и представители на бургаското тракийско дружество „Екзарх Антим I”, които уважиха събитието.  В програмата участваха 14 клуба от седем области: Кърджали, Смолян, Хасково, Стара Загора, Пловдив, Бургас и Варна

   Организаторите са си поставили за цел да популяризират българския танцов фолклор, като съберат любители на българското хоро "от близо и далеч" без ограничение във възрастта. Инициатори на "ПЕРПЕРА 2018" са Тракийското дружество "Димитър Маджаров", Тракийското младежко дружество, читалище "Тракия-2009" /Кърджали/ с танцовия им клуб "Хоротропци-ТРАКИЯ" и община Кърджали.


Галерия