Абонирай се за нашия бюлетин
Подкрепете ни
Тракийско Дружество “Екзарх Антим I” ви приветства

Тракийско дружество „Екзарх Антим Първи”, гр. Бургас, е неправителствено, обществено-патриотично сдружение на българите от Източна и Западна Тракия, Мала Азия и техните потомци.
Основано е на 15 декември 1896г. в Минковия хан в гр. Бургас.

Член на Тракийското дружество „Екзарх Антим Първи” може да бъде всеки български гражданин.
То е изградено от клубове, тракийски секции към пенсионерските клубове и други организационни структури. 

За дружеството

Бургас рециклира и НЧ „Тракия – 2015”

»
»
»

Народно читалище „Тракия – 2015” се включи в кампанията „Бургас рециклира”, която се проведе за пета поредна година. 
Кампанията цели създаване на интерес и култура към опазване на околната среда сред децата. Ключов фактор за това е изграждането на навици за разделно събиране на отпадъците. В рамките на три учебни часа малчуганите научиха за целите и ползите от рециклирането. Чрез интерактивни игри и уроци доброволците на "Бургас рециклира“ показаха на първокласниците как правилно да разделят боклука. Кампанията се основава на иновативни методи на обучение чрез игри и състезания, както и практическо приложение на знанията. Като част от програмата ненужни пластмасови, хартиени и стъклени материали бяха претворени в играчки, декорации за дома и полезни вещи.
В кампанията се включиха ОУ "Васил Априлов“, СОУ "Св. св. Кирил и Методий“, СОУ "Св.Климент Охридски“, ОУ "Св. Княз Борис I“, НУМСИ "Проф. Панчо Владигеров“, ОУ "Братя Миладинови“, ОУ "Георги Бенковски“, ОУ "Александър Георгиев – Коджакафалията“ и ОУ "Елин Пелин“. Така общият брой на учебните заведения става 10, а достигнатите първокласници близо 1000.


Галерия