Абонирай се за нашия бюлетин
Подкрепете ни
Тракийско Дружество “Екзарх Антим I” ви приветства

Тракийско дружество „Екзарх Антим Първи”, гр. Бургас, е неправителствено, обществено-патриотично сдружение на българите от Източна и Западна Тракия, Мала Азия и техните потомци.
Основано е на 15 декември 1896г. в Минковия хан в гр. Бургас.

Член на Тракийското дружество „Екзарх Антим Първи” може да бъде всеки български гражданин.
То е изградено от клубове, тракийски секции към пенсионерските клубове и други организационни структури. 

За дружеството

Беседа по тракийски въпроси в Тракийско дружество – Варна

»
»
»

Акад. Борислав Йотов бе специален гост на среща с тракийци в Тракийско дружество "Капитан Петко Войвода”, гр. Варна. В нея активно участие имаха и бургаските тракийци от тракийско дружество „Екзарх Антим I”. Те бяха специално поканени, за да присъстват на мероприятието. На срещата бяха поставени и обсъдени въпроси свързани с тракийското движение през годините, решенията и последиците от Ангорския договор и др.
   Акад. Борислав Йотов е университетски преподавател по международно наказателно право и по интелектуално право. Автор е на 190 научни и художествено-публицистични книги, между които  монографията  “Правно-публицистичeн анализ на Ангорския договор”.
   С нетърпение очакваме посещението му в гр. Бургас, когато ще говори по тракийски теми в тракийско дружество „Екзарх Антим I”. Очаквайте подробности за предстоящата среща с него.