Абонирай се за нашия бюлетин
Подкрепете ни
Тракийско Дружество “Екзарх Антим I” ви приветства

Тракийско дружество „Екзарх Антим Първи”, гр. Бургас, е неправителствено, обществено-патриотично сдружение на българите от Източна и Западна Тракия, Мала Азия и техните потомци.
Основано е на 15 декември 1896г. в Минковия хан в гр. Бургас.

Член на Тракийското дружество „Екзарх Антим Първи” може да бъде всеки български гражданин.
То е изградено от клубове, тракийски секции към пенсионерските клубове и други организационни структури. 

За дружеството

Тържествено събрание на клуба „Тянка Бошнакова”

»
»
»

Клубът на малоазийските българи „Тянка Бошнакова”, към тракийско дружество „Екзарх Антим I”, гр. Бургас направи тържествено събрание. Официален гост на мероприятието беше Тодор Ангелов – председател на бургаското дружество -  специално поканен, за да присъства на вълнуващото събитие. Председателката на малоазийския клуб – г-жа Кера Георгиева откри събранието с кратко слово за неговия повод, разказа за дейността на клуба през годината и пожела на всички негови членове да са така активни и през следващата година.
На тържественото събрание бяха почетени юбилярите, малоазийски потомци, членове на клуба „Тянка Бошнакова”. За всеки имаше специално послание, топла прегръдка и подарък. Официални похвали и подаръци получиха и някои от най-активните и отдадени на работата в клуба и дружеството активисти.
Най-малките поздравиха всички с изпълнения на стихотворения на тракийска тематика, които трогнаха дълбоко присъстващите на мероприятието тракийци.


Галерия