Абонирай се за нашия бюлетин
Подкрепете ни
Тракийско Дружество “Екзарх Антим I” ви приветства

Тракийско дружество "Екзарх Антим Първи", гр. Бургас, е неправителствено, обществено-патриотично сдружение на българите от Източна и Западна Тракия, Мала Азия и техните потомци. Основано е на 15 декември 1896, от Капитан Петко Войвода и братята Петър и Никола Драгулеви.

За дружеството

Изложба за звездите бе открита в Българово

14 август 2016
»
»
Изложба за звездите бе открита в Българово

Изложба за звездите бе открита в Българово
В Българово отбелязаха  Международния ден на младежта с изложба, посветена на небесните тела. Интересни снимки, направени от членовете на бургаското Астрономическо сдружение "Звездно сияние", бяха разположени в местното читалище. Посетителите имаха възможността да видяк как изглежда луната, в различните й фази, мъглявини, млечния път и др. По-любознателните надникнаха през специализирания телескоп, предназначен за далечно виждане на небесните тела. Кметът на гр. Българово – Йордан Йорданов откри изложбата и благодари на всички, които въпреки лошото време бяха дошли, за да разгледат снимките и да научат нещо повече за тайния свят на планетите.
   Организатори на инициативите по случай Деня на младежта са кметството в град Българово, читалище "Тракия 2015" - Бургас и читалище "Съгласие 1905" - Българово.


Галерия