Абонирай се за нашия бюлетин
Подкрепете ни
Тракийско Дружество “Екзарх Антим I” ви приветства

Тракийско дружество „Екзарх Антим Първи”, гр. Бургас, е неправителствено, обществено-патриотично сдружение на българите от Източна и Западна Тракия, Мала Азия и техните потомци.
Основано е на 15 декември 1896г. в Минковия хан в гр. Бургас.

Член на Тракийското дружество „Екзарх Антим Първи” може да бъде всеки български гражданин.
То е изградено от клубове, тракийски секции към пенсионерските клубове и други организационни структури. 

За дружеството

Проведе се традиционният XIX тракийски фолклорен събор „Памет за Тракия”

27 юни 2016
»
»
Проведе се традиционният XIX тракийски фолклорен събор „Памет за Тракия”

Проведе се традиционният XIX  тракийски фолклорен събор „Памет за Тракия”
В Бургас се проведе XIX  тракийски фолклорен събор „Памет за Тракия”, организиран от тракийско дружество „Екзарх Антим I”, с подкрепата на Община Бургас. В него участваха над 700 изпълнители, а многобройната публика, имаше възможността да се наслади на прекрасните изпълнения на разнообразни тракийски песни.
   Съборът бе открит от председателят на бургаското тракийско дружество – Тодор Ангелов и г-жа Йорданка Бенова-Ананиева - зам. кмет по Култура и образование в Община Бургас. Те приветстваха всички присъстващи и пожелаха успех на участниците в конкурсната програма.
Авторитетно жури оценяваше изпълненията на тракийските песни. Тази година в надпреварата се включиха и много млади любители на българския фолклор, сред които и Мария Стойчева – само на 5 години, но вече отличен изпълнител. Тя спечели и първо място в своята възрастова група. Сред наградените колективи са фолклорна група „Шарена китка”, гр. Бургас, битова група „Дъбравка”, с. Извор и много други. Носителят на приз „Георги Павлов” е Ралица Бинева. Един ден се оказа малко време за всички желаещи да се изявят на сцената. До късно продължи конкурсната програма, в която имаше участници от целия бургаски регион.

  Организаторите на мероприятието се надяват всички да са останали доволни и благодарят за оказаната подкрепа на Община Бургас.


Галерия