Абонирай се за нашия бюлетин
Подкрепете ни
Тракийско Дружество “Екзарх Антим I” ви приветства

Тракийско дружество „Екзарх Антим Първи”, гр. Бургас, е неправителствено, обществено-патриотично сдружение на българите от Източна и Западна Тракия, Мала Азия и техните потомци.
Основано е на 15 декември 1896г. в Минковия хан в гр. Бургас.

Член на Тракийското дружество „Екзарх Антим Първи” може да бъде всеки български гражданин.
То е изградено от клубове, тракийски секции към пенсионерските клубове и други организационни структури. 

За дружеството

Тракийци участваха във „Фолклорен венец-Божура“ 2016

31 май 2016
»
»
Тракийци участваха във „Фолклорен венец-Божура“ 2016

Тракийци участваха във „Фолклорен венец-Божура“ 2016
Над 300 души от бургаското тракийско дружество „Екзарх Антим I” посетиха националния странджанско–тракийски събор за надпяване и надсвирване „Фолклорен венец-Божура“. Те изпълниха поляните на местност Божура, където в неделя, на 29 май, се проведе гала-концертът на лауреатите от конкурсите и гостуващи изпълнители и състави.

Почитателите на странджанската и тракийска песен се насладиха на надсвирванията и надпяванията по време на 24-я национален странджанско-тракийски събор „Фолклорен венец Божура”. Той се организира от Община Средец, народно читалище „Пробуда”, Историческия музей и Съюза на тракийските дружества.

„За поредна година бургаските тракийци доказват, че фолклорът и опазването на българските традиции не са само минало, а важна част от живота ни и в настоящето” – каза Тодор Ангелов, председател на бургаското тракийско дружество „Екзарх Антим I” – „Днес тук имаме хора от наши клубове не само от Бургас, но и от с. Извор, с. Маринка, Твърдица...радвам се, че успяхме да доведем над 300 души от нашето дружество, за да участват в събора. Надяваме се да има още повече хора на нашия, бургаски събор – 19-тият регионален фолклорен тракийски събор, който ще проведем на 25 юни в кв. Ветрен, лесопарк „Бургаски минерални бани”, допълни председателят.


Галерия