Абонирай се за нашия бюлетин
Подкрепете ни
Тракийско Дружество “Екзарх Антим I” ви приветства

Тракийско дружество „Екзарх Антим Първи”, гр. Бургас, е неправителствено, обществено-патриотично сдружение на българите от Източна и Западна Тракия, Мала Азия и техните потомци.
Основано е на 15 декември 1896г. в Минковия хан в гр. Бургас.

Член на Тракийското дружество „Екзарх Антим Първи” може да бъде всеки български гражданин.
То е изградено от клубове, тракийски секции към пенсионерските клубове и други организационни структури. 

За дружеството

Нов тракийски клуб в село Маринка, Бургаско

21 април 2016
»
»
Нов тракийски клуб в село Маринка, Бургаско

Нов тракийски клуб в село Маринка, Бургаско
Още един нов клуб бе учреден към бургаското тракийско дружество. В село Маринка, намиращо се в непосредствена близост до морския град, се учреди първият за 2016 клуб към Тракийско дружество „Екзарх Антим I”. Неговото име е „Златна Тракия”, избрано единодушно от членовете му, които посочиха и своя председател – г-жа Тодорка Станчева.

Председателят на Тракийско дружество „Екзарх Антим I” – Тодор Ангелов поздрави новия куб и приветства всички негови членове за решението да се присъединят към бургаското тракийско дружество. „За мен е удоволствие да видя толкова будни тракийци в село Маринка, сигурен съм, че ще работим отлично заедно за тракийската кауза”- каза той.

Много от присъстващите споделиха своите родови истории на тракийски бежанци и споделиха, че се надяват да имат възможност да посетят родните места на дедите си в Турция, насила прогонени от турската редовна армия по време на войните.


Галерия