Абонирай се за нашия бюлетин
Подкрепете ни
Тракийско Дружество “Екзарх Антим I” ви приветства

Тракийско дружество „Екзарх Антим Първи”, гр. Бургас, е неправителствено, обществено-патриотично сдружение на българите от Източна и Западна Тракия, Мала Азия и техните потомци.
Основано е на 15 декември 1896г. в Минковия хан в гр. Бургас.

Член на Тракийското дружество „Екзарх Антим Първи” може да бъде всеки български гражданин.
То е изградено от клубове, тракийски секции към пенсионерските клубове и други организационни структури. 

За дружеството

Бургаските тракийци отпразнуваха заедно 8-ми март

14 март 2016
»
»
Бургаските тракийци отпразнуваха заедно 8-ми март

Бургаските тракийци отпразнуваха заедно 8-ми март
Голямо тържество събра бургаските тракийци по повод 8-ми март. Всички клубове на тракийското дружество „Екзарх Антим I” отбелязаха празника с празненства и тържествени програми на самата дата, а на 12 март, се събраха заедно, за да отпразнуват най-хубавия женски празник в най-хубавия женски месец.
   Над 120 души извиха кръшни хора под съпровода на традиционната българска музика. Организаторите бяха подготвили богата програма и много изненади за всички присъстващи. Дамите получиха подаръци и цвете, лично подарено от председателя на дружеството – Тодор Ангелов. Той поздрави дамите и им пожела като по-красивата част от човечеството – да продължават да бъдат себе си. Част от клубовете също се бяха подготвили с изказвания по случай празника, а томбола с много награди изненада присъстващите и направи много от тях собственици на интересни книги и предмети.
   Вечерта продължи в духа на народното веселие с танци, песни и закачки до късна доба. От тракийско дружество „Екзарх Антим I” се надяваме, че всички са останали доволни и им пожелаваме още веднъж:
 
Честит 8-ми март, мили дами.


Галерия