Абонирай се за нашия бюлетин
Подкрепете ни
Тракийско Дружество “Екзарх Антим I” ви приветства

Тракийско дружество „Екзарх Антим Първи”, гр. Бургас, е неправителствено, обществено-патриотично сдружение на българите от Източна и Западна Тракия, Мала Азия и техните потомци.
Основано е на 15 декември 1896г. в Минковия хан в гр. Бургас.

Член на Тракийското дружество „Екзарх Антим Първи” може да бъде всеки български гражданин.
То е изградено от клубове, тракийски секции към пенсионерските клубове и други организационни структури. 

За дружеството

Град Камено събра над 120 тракийци

10 март 2016
»
»
Град Камено събра над 120 тракийци

Град Камено събра над 120 тракийци
В град Камено се събраха над 120 тракийци, за да отбележат заедно най-хубавия женски празник – 8-ми март. Официални гости на мероприятието бяха кметът на града Жельо Вардунски и Тодор Ангелов – председател на бургаското тракийско дружество „Екзарх Антим I”, които поздравиха  всички дами с техния специален ден. Домакините бяха подготвили богата програма за събитието. Присъстващите научиха за историята и произхода на празника, за неговото създаване и утвърждаване като ден на жената по целия свят. За всички дами, които бяха на мероприятието, имаше подготвени цветя, които да им напомнят, че те са по красивата половина на човечеството, според думите на водещите на събитието.
   Богата музикална програма поддържаше бодрия дух на тракийки, които извиха кръшни хора, за да отпразнуват своя празник, така, както са го правили и техните майки и баби.


Галерия