Абонирай се за нашия бюлетин
Подкрепете ни
Тракийско Дружество “Екзарх Антим I” ви приветства

Тракийско дружество „Екзарх Антим Първи”, гр. Бургас, е неправителствено, обществено-патриотично сдружение на българите от Източна и Западна Тракия, Мала Азия и техните потомци.
Основано е на 15 декември 1896г. в Минковия хан в гр. Бургас.

Член на Тракийското дружество „Екзарх Антим Първи” може да бъде всеки български гражданин.
То е изградено от клубове, тракийски секции към пенсионерските клубове и други организационни структури. 

За дружеството

Бургас беше домакин на национална младежка среща

01 февруари 2016
»
»
Бургас беше домакин на национална младежка среща

Бургас беше домакин на национална младежка среща
В гр. Бургас се събраха 55 души на Национална среща на тракийските младежки дружества в България. През уикенда морският ни град посрещна активисти от София, Сливен, Казанлък, Исперих, Кърджали, Созопол, Стара Загора, Средец и др. Домакин бе бургаското тракийско дружество „Екзарх Антим I” с председател Тодор Ангелов.
   Бяха взети важни решения от Националния съвет на Тракийския младежки съюз, сред които приемането на отчета за 2015 и гласуването на програмата на младежкия съюз за 2016 год. В нея са заложени интересни национални мероприятия като: младежка академия „Тракия – 2016”, полева астро-академия „Странджа – 2016”, поход „По стъпките на Капитан Петко войвода” и др.

   На срещата присъства председателят на Съюза на тракийските дружества в България -  Красимир Премянов, който запозна тракийските младежи с основните инициативи на Съюза и отговори на поставените въпроси и направени предложения.

   Всичкики представители на младежките дружества получиха подарък, предоставен от Община Бургас – луксозно издание на книга за историята и забележителностите на гр. Бургас.


Галерия