Абонирай се за нашия бюлетин
Подкрепете ни
Тракийско Дружество “Екзарх Антим I” ви приветства

Тракийско дружество „Екзарх Антим Първи”, гр. Бургас, е неправителствено, обществено-патриотично сдружение на българите от Източна и Западна Тракия, Мала Азия и техните потомци.
Основано е на 15 декември 1896г. в Минковия хан в гр. Бургас.

Член на Тракийското дружество „Екзарх Антим Първи” може да бъде всеки български гражданин.
То е изградено от клубове, тракийски секции към пенсионерските клубове и други организационни структури. 

За дружеството

Млади тракийци от цялата страна се събират в Бургас

26 януари 2016
»
»
Млади тракийци от цялата страна се събират в Бургас

Млади тракийци от цялата страна се събират в Бургас
Град Бургас ще бъде домакин на национална среща на тракийските младежки дружества. През уикенда, активисти от цялата страна ще се съберат да обсъдят насоките за развитие на младежките тракийски дружества и да определят програмата си за 2016 год. Организаторите очакват над 50 души, които до момента са заявили сигурно участие в срещата. Двудневната програма ще започне с посещение на туристическия комплекс „Акве Калиде”, където гостите ще имат възможността да разгледат реставрираната баня на Сюлейман Великолепни и да направят виртуална разходка от времето на траките и легендата за Свещения извор на трите нимфи-изцелителки през римската епоха до времето на султана.
„Срещата е важна част от програмата ни за реставрация на тракийските младежки дружества и тяхното превръщане в активни звена на тракийското движение, които да пазят българския дух и традиции и да развиват интереса на младите хора към тракийската идея” – каза Тодор Ангелов, председател на тракийско дружество „Екзарх Антим I”.
Тракийският младежки съюз обединява в себе си младежки дружества от цяла България. Сред дейностите му са провеждането на различни културно-просветни мероприятия, организирането на спортни събития, екскурзии, излети и походи по родните места на тракийските българи, участия в научно-изследователски конференции и др.