Абонирай се за нашия бюлетин
Подкрепете ни
Тракийско Дружество “Екзарх Антим I” ви приветства

Тракийско дружество „Екзарх Антим Първи”, гр. Бургас, е неправителствено, обществено-патриотично сдружение на българите от Източна и Западна Тракия, Мала Азия и техните потомци.
Основано е на 15 декември 1896г. в Минковия хан в гр. Бургас.

Член на Тракийското дружество „Екзарх Антим Първи” може да бъде всеки български гражданин.
То е изградено от клубове, тракийски секции към пенсионерските клубове и други организационни структури. 

За дружеството

Тракийци празнуваха своя 119 рожден ден

16 декември 2015
»
»
Тракийци празнуваха своя 119 рожден ден

Тракийци празнуваха своя 119 рожден ден
Над 100 души, членове на Тракийското дружество „Екзарх Антим I” се събраха, за да отбележат 119 годишнината на организацията. Празникът бе открит с реч от председателя на дружеството – Тодор Ангелов, който пожела на всички здраве и късмет. „Нашата организация е една от най-големите и най-старите в Бургас. – каза той – Наш дълг е, като българи и тракийски потомци, да продължим да опазваме българската култура и история. Днес сме обърнати не само към миналото, което тачим и помним, но и към бъдещето, което трябва да изградим за нас, децата ни и цяла България. През изминалата година направихме много неща, увеличихме многократно броя си, което ни дава само по-голям стимул за работа през следващата година.”
   Хорът към тракийското дружество поздрави всички присъстващи с изпълнението на няколко емблематични български песни, сред които и химнът на Странджа, който изправи присъстващите на крака. След това микрофонът бе свободен за всички останали, които искаха да поздравят тракийци със слово или песен.
   Мероприятието продължи с песни и танци, а  народните хора се виеха до късна доба.


Галерия