Абонирай се за нашия бюлетин
Подкрепете ни
Тракийско Дружество “Екзарх Антим I” ви приветства

Тракийско дружество "Екзарх Антим Първи", гр. Бургас, е неправителствено, обществено-патриотично сдружение на българите от Източна и Западна Тракия, Мала Азия и техните потомци. Основано е на 15 декември 1896, от Капитан Петко Войвода и братята Петър и Никола Драгулеви.

За дружеството

Ден на тиквата в село Ливада

11 ноември 2015
»
»
Ден на тиквата в село Ливада

Ден на тиквата в село Ливада
Нетрадиционен празник посветен на тиквата отпразнуваха в бургаското село Ливада. Над 80 души се събраха в кметството, за да отбележат събитието. Там бе изложена и богата експозиция от различни видове тикви, отгледани от местните. Te разказаха, че най-голямата тиква тежи близо 30 кг., а по малките видове често са използвани за украса на домовете.
   Официални гости на мероприятието бяха тракийци от бургаското тракийско дружество „Екзарх Антим I”. Техният председател, Тодор Ангелов, приветства всички присътващи и пожела да има повече такива срещи, защото те обединяват и сплотяват хората.
   Домакините бяха подготвили богата програма от фолклорни изпълнения, както и интересни факти, свързани с тиквата и нейното присъствие в живота на българина, а гостите от клуб „Златна есен” към тракийско дружество „Екзарх Антим I” изнесоха цяло представление в чест на празника.


Галерия