Абонирай се за нашия бюлетин
Подкрепете ни
Тракийско Дружество “Екзарх Антим I” ви приветства

Тракийско дружество "Екзарх Антим Първи", гр. Бургас, е неправителствено, обществено-патриотично сдружение на българите от Източна и Западна Тракия, Мала Азия и техните потомци. Основано е на 15 декември 1896, от Капитан Петко Войвода и братята Петър и Никола Драгулеви.

За дружеството

Една година от създаването на клуба „Тянка Бошнакова”

13 септември 2015
»
»
Една година от създаването на клуба „Тянка Бошнакова”

Една година от създаването на клуба „Тянка Бошнакова”
Навърши се една година от създаването на клуба „Тянка Бошнакова” към бургаското тракийско дружество „Екзарх Антим I”. Той обединява потомците на малоазийските българи, които отпразнуваха годишнината си с голямо празненство. Облечени в традиционни носии и проготвили вкусни гозби, с питки и песни те посрещнаха всички свои членове, почетни гости и приятели.
„Клубът е само на една година, но вече има над 80 членове” – каза Тодор Ангелов, председател на тракийското дружество – „Активно присъстват на всички наши мероприятия, чествания и събори и сами организират свои срещи и дейности” – разказа той. Най-малките участници на празника гордо носиха своите носии и с ентусиазъм се включиха в подготвената програма, а голямата торта само направи празника по-вкусен.
На събитието присъстваха гости от тракийското дружество „Лазо Лазов”, гр. Средец, които поздравиха целия малоазийски клуб и му пожелаха да е все така сплотен, активен и деен пазител на българските традиции и духовни ценности.


Галерия