Абонирай се за нашия бюлетин
Подкрепете ни
Тракийско Дружество “Екзарх Антим I” ви приветства

Тракийско дружество „Екзарх Антим Първи”, гр. Бургас, е неправителствено, обществено-патриотично сдружение на българите от Източна и Западна Тракия, Мала Азия и техните потомци.
Основано е на 15 декември 1896г. в Минковия хан в гр. Бургас.

Член на Тракийското дружество „Екзарх Антим Първи” може да бъде всеки български гражданин.
То е изградено от клубове, тракийски секции към пенсионерските клубове и други организационни структури. 

За дружеството

„Христо Ботев” е новата тракийска секция в Бургас

16 юли 2015
»
»
„Христо Ботев” е новата тракийска секция в Бургас

„Христо Ботев” е новата тракийска секция в Бургас
Името на българския революционер носи най-новата секция към Тракийско дружество „Екзарх Антим I”. Тя бе учредена от членове на дружеството в квартал „Победа” и се създава само няколко месеца след основаването на младежка секция в същия квартал.

„Изключително съм горд, че само за една година членовете ни от 200 души станаха на 1200” – каза Тодор Ангелов, председател на Тракийското дружество – „Още два клуба чакат за провеждане на учредително събрание, което само показва, че родовата памет и духа на българина са живи”.

Тракийско дружество „Екзарх Антим Първи”, гр. Бургас, е обществено-патриотично сдружение на българите от Източна и Западна Тракия, Мала Азия и техните потомци.
То е основано е на 15 декември 1896 от Капитан Петко Войвода и братята Петър и Никола Драгулеви. На територията на Община Бургас развива активна културна дейност, като през последната година засили влиянието си и сред по младото поколение. Тракийското младежко дружество е с близо 200 души членове – радетели за българската история, бит и култура.