Абонирай се за нашия бюлетин
Подкрепете ни
Тракийско Дружество “Екзарх Антим I” ви приветства

Тракийско дружество „Екзарх Антим Първи”, гр. Бургас, е неправителствено, обществено-патриотично сдружение на българите от Източна и Западна Тракия, Мала Азия и техните потомци.
Основано е на 15 декември 1896г. в Минковия хан в гр. Бургас.

Член на Тракийското дружество „Екзарх Антим Първи” може да бъде всеки български гражданин.
То е изградено от клубове, тракийски секции към пенсионерските клубове и други организационни структури. 

За дружеството

Тракийски песни огласиха поляните в Бургаския квартал Ветрен

30 юни 2015
»
»
Тракийски песни огласиха поляните в Бургаския квартал Ветрен

Тракийски песни огласиха поляните в Бургаския квартал Ветрен
Хубаво време, много песни, смях и автентичен фолклор съпътстваха 18-тия пореден събор „Бургаски минерални бани”. Той се организира от Тракийско дружество „Екзарх Антим I”, с подкрепата на Община Бургас. Съборът се проведе през уикенда, в гр. Бургас и събра близо 2000 души – любители на българската музика и тракийската песен.

Конкурсната програма бе изпъстрена с разнообразни изпълнения на певчески колективи и индивидуални изпълнители от града и региона. Журито до късно събеседва кои да са победителите в различните възрастови групи и с голямо затруднение постигна единодушие, като на някои места дори наградените са повече от един.

„Много съм радостен и се гордея, че към събора има такъв голям интерес и толкова много хора са тук – каза Тодор Ангелов, председател на Тракийско дружество „Екзарх Антим I”.

Всички участници получиха специални грамоти, а за зрителите остана удоволствието да се насладят на тракийската музика и да се хванат на хорото.


Галерия