Абонирай се за нашия бюлетин
Подкрепете ни
Тракийско Дружество “Екзарх Антим I” ви приветства

Тракийско дружество „Екзарх Антим Първи”, гр. Бургас, е неправителствено, обществено-патриотично сдружение на българите от Източна и Западна Тракия, Мала Азия и техните потомци.
Основано е на 15 декември 1896г. в Минковия хан в гр. Бургас.

Член на Тракийското дружество „Екзарх Антим Първи” може да бъде всеки български гражданин.
То е изградено от клубове, тракийски секции към пенсионерските клубове и други организационни структури. 

За дружеството

XVIII Регионален тракийски фолклорен събор „Бургаски минерални бани”

27 юни 2015
»
»
XVIII Регионален тракийски фолклорен събор „Бургаски минерални бани”

XVIII Регионален тракийски фолклорен събор „Бургаски минерални бани”
Тракийско дружество „Екзарх Антим I”, с подкрепата на Община Бургас, организира за осемнадесети пореден път Регионален тракийски фолклорен събор „Бургаски минерални бани”. Той ще се проведе тази събота, на 27 юни, в квартал Ветрен, в района на бургаските минерални бани. Официалното откриване на мероприятието ще бъде в 10:00 ч. от председателя на тракийското дружеството – г-н Тодор Ангелов.

   Заявилите желание да се включат в програмата на събора са над 100 участника - индивидуални изпълнители и състави, а най-малките участници в него са едва на 4 години. Компетентно жури ще оценява всички фолклорни изпълнения, които трябва да са от района на Странджа и Тракия.

Тази година съборът „Бургаски минерални бани” се посвещава на  150 г. от рождението на Григор Дяков - първият председател на Тракийското бургаско дружество „Екзарх Антим I” и 2 пъти кмет на Община Бургас.

„Всички, които обичат музиката, традициите и фолклора са добре дошли на събора – каза Тодор Ангелов, председател на тракийското дружество – Сигурни сме, че и тази година той ще бъде едно голямо събитие от културния календар на града ни.”


Галерия