Абонирай се за нашия бюлетин
Подкрепете ни
Тракийско Дружество “Екзарх Антим I” ви приветства

Тракийско дружество „Екзарх Антим Първи”, гр. Бургас, е неправителствено, обществено-патриотично сдружение на българите от Източна и Западна Тракия, Мала Азия и техните потомци.
Основано е на 15 декември 1896г. в Минковия хан в гр. Бургас.

Член на Тракийското дружество „Екзарх Антим Първи” може да бъде всеки български гражданин.
То е изградено от клубове, тракийски секции към пенсионерските клубове и други организационни структури. 

За дружеството

ТД „Екзарх Антим I” на събора в с. Граматиково

23 юни 2015
»
»
ТД „Екзарх Антим I” на събора в с. Граматиково

ТД „Екзарх Антим I” на събора в с. Граматиково
Над 150 души, членове на бургаското тракийско дружество ТД „Екзарх Антим I” посетиха националния събор на народното творчество „Странджа пее”. Той се проведе за шести път в село Граматиково и събра над 200 участника, индивидуални изпълнители и състави, сред които и от клубовете към тракийското дружество, инструменталисти и групи, представящи различни обреди. „Странджа пее” е първият в България национален събор за народно твърчество. Първото му издание е през 1960 г.  тази година изпълнителите се представяха на две сцени, като едната е в самото село, а другата - в местността на първия фестивал край селото, където с проект на общината е изграден  мултифункционален комплекс със сцена.

В рамките на „Странджа пее” се проведе и научна конференция „Фолклорният фестивал – минало, настояще и бъдеще (проблеми и перспективи)”. Нейната цел е да насочи вниманието на изследователите към проучване на съвременните изисквания и последни тенденции в провеждането на този вид музикални събития.


Галерия