Абонирай се за нашия бюлетин
Подкрепете ни
Тракийско Дружество “Екзарх Антим I” ви приветства

Тракийско дружество „Екзарх Антим Първи”, гр. Бургас, е неправителствено, обществено-патриотично сдружение на българите от Източна и Западна Тракия, Мала Азия и техните потомци.
Основано е на 15 декември 1896г. в Минковия хан в гр. Бургас.

Член на Тракийското дружество „Екзарх Антим Първи” може да бъде всеки български гражданин.
То е изградено от клубове, тракийски секции към пенсионерските клубове и други организационни структури. 

За дружеството

Проведе се 10-та Национална тракийска среща

15 април 2019
»
»
Проведе се 10-та Национална тракийска среща

Проведе се 10-та Национална тракийска среща
Тази събота гр. Бургас беше домакин на 10-тата Национална инициатива- среща "Завръщане към корените”. В срещата се включиха около 300 потомци на тракийските бежанци от Бургас, Ивайловград, Любимец, Казанлък и др. На мероприятието гостите пристигаха с микробуси от Карнобат, Любимец, Ивайловград и Казанлък и три автобуса от Ямбол, Хасково и един от бургаска област. Срещата се организира от Национална инициатива "Завръщане към корените” със съдействието на Тракийско дружество – Бургас и Община Бургас. Всичките, около 300 потомци на тракийските бежанци, бяха приветствани от кмета на Община Бургас.
През изминалите години срещата се е провеждала още в градовете Сливен, Несебър и няколко пъти в Созопол, където Тракийско дружество „Екзарх Антим I”-Бургас винаги е участвало с над 180 души – членове на дружеството,организирани в четири автобуса.