Абонирай се за нашия бюлетин
Подкрепете ни
Тракийско Дружество “Екзарх Антим I” ви приветства

Тракийско дружество „Екзарх Антим Първи”, гр. Бургас, е неправителствено, обществено-патриотично сдружение на българите от Източна и Западна Тракия, Мала Азия и техните потомци.
Основано е на 15 декември 1896г. в Минковия хан в гр. Бургас.

Член на Тракийското дружество „Екзарх Антим Първи” може да бъде всеки български гражданин.
То е изградено от клубове, тракийски секции към пенсионерските клубове и други организационни структури. 

За дружеството

Патриотичен рецитал – концерт в тракийското дружество

29 март 2019
»
»
Патриотичен рецитал – концерт в тракийското дружество

Патриотичен рецитал – концерт в тракийското дружество
С патриотичен рецитал – концерт завърши тридневната програма на Тракийско дружество „Екзарх Антим I” по повод на 26 март – Денят на Тракия. Пред пълна зала се изяви смесения певчески състав „Чаровна възраст”, който откри вечерта с тракийския марш, а след тях групата за патриотични рецитали към малоазийския тракийски клуб „Тянка Бошнакова” изнесе вълнуващ рецитал по тракийски стихове. 

Тодор Ангелов – председател на тракийското дружество благодари на всички участници в тридневната богата тържествена програма по повод празника. Той лично връчи наградите на присъстващите участници в ученическия конкурс за рисунка  „Георги Кондолов – живот отдаден на свободата”.

Програмата продължи с изявите на Ирина Шопова от тракийския клуб в с. Маринка и Василка Миланова, от клуба на дружеството в кв. Горно Езерово, които рецитираха стихотворения, свързани с тежката съдба на тракийските бежанци. За повдигане на настроението се погрижи мъжкото трио към клуб „Дълголетие”, които изпълниха за първи път пред тракийската публика песента „Ай гиди,гиди Никола”.

 Мероприятията по повод 26 март - Деня на Тракия традиционно се организират и провеждат от Тракийско дружество „Екзарх Антим I” и Народно читалище „Тракия – 2015”, с подкрепата на Община Бургас.


Галерия