Абонирай се за нашия бюлетин
Подкрепете ни
Тракийско Дружество “Екзарх Антим I” ви приветства

Тракийско дружество „Екзарх Антим Първи”, гр. Бургас, е неправителствено, обществено-патриотично сдружение на българите от Източна и Западна Тракия, Мала Азия и техните потомци.
Основано е на 15 декември 1896г. в Минковия хан в гр. Бургас.

Член на Тракийското дружество „Екзарх Антим Първи” може да бъде всеки български гражданин.
То е изградено от клубове, тракийски секции към пенсионерските клубове и други организационни структури. 

За дружеството

Бургазлии изпълниха поляните на Божура

01 юни 2015
»
»
Бургазлии изпълниха поляните на Божура

Бургазлии изпълниха поляните на Божура
Националният Странджанско-тракийски събор "Фолклорен венец Божура" събра хора от цялата страна, сред които и 320 души – членове на Тракйското дружество „Екзарх Антим I”. Програмата на събора в неделя започна с откриване на паметна плоча на Стефан  Караджа, по повод  175 години от неговото рождение и продължи с гала – концерт на лауреатите от конкурсите и гостуващи изпълнители и състави.

   Двадесет и третото издание на "Фолклорен венец Божура" бе посветено на 85-годишнината от рождението на странджанската народна певица Комня Стоянова, а певиците -  Янка Рупкина и Калинка Згурова бяха наградени с Голямата награда на събора за цялостен принос към фолклора.
 
„Това е един от най-големите и хубави събори в региона” – каза Тодор Ангелов, председател на Тракийското дружество „Екзарх Антим I” – и нашите членове с удоволствие участват в него и го чакат с нетърпение”.
До късния следобед местността бе огласявана от песните на Илия Луков, дошъл специално за празника, а кръшни хора се виеха по поляните пред сцената.


Галерия