Абонирай се за нашия бюлетин
Подкрепете ни
Тракийско Дружество “Екзарх Антим I” ви приветства

Тракийско дружество „Екзарх Антим Първи”, гр. Бургас, е неправителствено, обществено-патриотично сдружение на българите от Източна и Западна Тракия, Мала Азия и техните потомци.
Основано е на 15 декември 1896г. в Минковия хан в гр. Бургас.

Член на Тракийското дружество „Екзарх Антим Първи” може да бъде всеки български гражданин.
То е изградено от клубове, тракийски секции към пенсионерските клубове и други организационни структури. 

За дружеството

Проведе се Конгрес на Съюза на Тракийските дружества

22 февруари 2019
»
»
Проведе се Конгрес на Съюза на Тракийските дружества

Проведе се Конгрес на Съюза на Тракийските дружества
На 16 февруари, в гр. Кърджали се проведе Конгрес на Съюза на Тракийските дружества (СТД). На него присъстваха избрани делегати от тракийските дружества в цялата страна сред които Кърджали, Бургас, Сливен, Айтос, Момчилград, Крумовград, Джебел, Златоград както и делегати от Тракийския младежки съюз в България.

Събранието се проведе в Тракийския дом и на него бяха приети отчетите за дейността  и бюджета на СТД за 2018 година, представени от председателя на Съюза г-н Яни Янев. Всички представители на тракийски дружества имаха възможността да споделят какви мероприятия са организирали през изминалата година, както и да предложат различни бъдещи инициативи. Бяха обсъдени и приети основните насоки и програма за дейността на сдружението през 2019 година. В точка разни се дискутираха наболели проблеми от живота на организациите на местно ниво и мястото на Съюза на национално равнище. Всички единодушно се обединиха около надпартийността на организацията, нейната единност и готовност за отстояване на изначалната тракийска кауза.

Програмата продължи с традиционната „Винария – 2019”, организирана от тракийското дружество „Д. Маджаров”. Тракийки, които спечелиха призовите места в конкурса за най-добро вино, се представиха блестящо и в тракийската кулинария със своите вкусни ястия и гозби.


Галерия