Абонирай се за нашия бюлетин
Подкрепете ни
Тракийско Дружество “Екзарх Антим I” ви приветства

Тракийско дружество „Екзарх Антим Първи”, гр. Бургас, е неправителствено, обществено-патриотично сдружение на българите от Източна и Западна Тракия, Мала Азия и техните потомци.
Основано е на 15 декември 1896г. в Минковия хан в гр. Бургас.

Член на Тракийското дружество „Екзарх Антим Първи” може да бъде всеки български гражданин.
То е изградено от клубове, тракийски секции към пенсионерските клубове и други организационни структури. 

За дружеството

Бабинден в Тракийското дружество

22 януари 2019
»
»
Бабинден в Тракийското дружество

Бабинден в Тракийското дружество
Членовете на тракийския клуб „Тянка Бошнакова”, към Тракийско дружество „Екзарх Антим I”, отбелязаха празника Бабинден. Те събраха гости и приятели, пред които изнесоха програма свързана с традициите, които се спазват по време на този празник.

Бабинден е един от големите народни женски празници, посветен на "бабите" - жените, които помагат при раждане, и на младите булки и невести, които са раждали. Обредността през този ден е подчинена главно на желанието да се засвидетелстват почит и уважение към възрастните жени, които са "бабували" на родилките. 

Специални поздравления и символични подаръци получиха прабабите, които бяха на мероприятието, а те от своя страна пожелаха на всички присъстващи жени да станат и те прабаби, че и прарабаби!

Председателят на дружеството – Тодор Ангелов поздрави жените тракийки с големия празник, който се явява и своеобразен завършек на празниците, свързани с Рождество Христово.

Изтегли файлове
1548147318_dsc_3671.jpg
1548147314_dsc_3652.jpg
1548147310_dsc_3641.jpgГалерия