Абонирай се за нашия бюлетин
Подкрепете ни
Тракийско Дружество “Екзарх Антим I” ви приветства

Тракийско дружество „Екзарх Антим Първи”, гр. Бургас, е неправителствено, обществено-патриотично сдружение на българите от Източна и Западна Тракия, Мала Азия и техните потомци.
Основано е на 15 декември 1896г. в Минковия хан в гр. Бургас.

Член на Тракийското дружество „Екзарх Антим Първи” може да бъде всеки български гражданин.
То е изградено от клубове, тракийски секции към пенсионерските клубове и други организационни структури. 

За дружеството

Бургаските тракийци участваха в събора край Ямбол

22 май 2015
»
»
Бургаските тракийци участваха в събора край Ямбол

Бургаските тракийци участваха в събора край Ямбол
Членовете на тракийското дружество „Екзарх Антим I” участваха в ХI национален тракийски събор "Спасовден", който се проведе в лесопарк "Бакаджика", край гр. Ямбол. Над 50 души от Бургас почетоха празничния ден, който тази година съвпадна с честването и на още един християнски празник – този на светите равноапостоли Константин и Елена.

Съборът беше открит от сливенския митрополит Иоаникий и продължи с традиционното надпяване на самодейни български изпълнители и състави.

„Радваме се, че след 6-годишно прекъсване съборът беше възстановен и се надяваме той да възвърне предишния си облик – каза председателят на бургаското тракийско дружество Тодор Ангелов – Днес съвпадат два големи български празника, които се радваме да отбележим. Освен този събор, наши членове участват и на фолклорния събор „Спасов ден”в гр. Ахелой”. Предстои ни участие и в събора „Фолклорен венец- Божура”на 31 май, в местността Божура, за който вече имаме 200 души заявили желание да присъстват”, продължи той.