Абонирай се за нашия бюлетин
Подкрепете ни
Тракийско Дружество “Екзарх Антим I” ви приветства

Тракийско дружество „Екзарх Антим Първи”, гр. Бургас, е неправителствено, обществено-патриотично сдружение на българите от Източна и Западна Тракия, Мала Азия и техните потомци.
Основано е на 15 декември 1896г. в Минковия хан в гр. Бургас.

Член на Тракийското дружество „Екзарх Антим Първи” може да бъде всеки български гражданин.
То е изградено от клубове, тракийски секции към пенсионерските клубове и други организационни структури. 

За дружеството

Тракийци грабнаха „Наградата на кмета” на фестивал в Ивайловград

03 септември 2018
»
»
Тракийци грабнаха „Наградата на кмета” на фестивал в Ивайловград

Тракийци грабнаха „Наградата на кмета” на фестивал в Ивайловград
Приз категория „Награда на кмета” спечелиха бургаските тракийци от дружеството „Екзарх Антим I”. Те участваха във фестивала “Кулинарното наследство на Тракия”, който за поредна седма година се провежда в град Ивайловград и събра над 2500 души. Участниците имаха възможността да представят ястия, базиращи се на местни легенди, традиции, природни дадености и всичко, което е вплетено в ежедневието на хората живеещи по тракийските земи.
   Клубът на малоазийските българи „Тянка Бошнакова” към тракийско дружество „Екзарх Антим I” бяха подготвили богата трапеза, с многообразни специфични ястия, които впечатлиха и шеф Андре Токев, който беше в журито на фестивала.
   На официалното награждаване на победителите, лично кметицата на гр. Ивайловград връчи плакета „Наградата на кмета” на председателката на малоазийския тракийски клуб Кера Георгиева.
   Бургаските тракийци се отличиха и в музикалната програма на мероприятието, откъдето спечелиха медал и грамоти.
   Участието на тракийци във фестивала е част от културната програма на тракийско дружество „Екзарх Антим I” и народно читалище „Тракия – 2015”.


Галерия