Абонирай се за нашия бюлетин
Подкрепете ни
Тракийско Дружество “Екзарх Антим I” ви приветства

Тракийско дружество „Екзарх Антим Първи”, гр. Бургас, е неправителствено, обществено-патриотично сдружение на българите от Източна и Западна Тракия, Мала Азия и техните потомци.
Основано е на 15 декември 1896г. в Минковия хан в гр. Бургас.

Член на Тракийското дружество „Екзарх Антим Първи” може да бъде всеки български гражданин.
То е изградено от клубове, тракийски секции към пенсионерските клубове и други организационни структури. 

За дружеството

Иванка Калева на 80 години!

12 май 2015
»
»
Иванка Калева на 80 години!

Иванка Калева на 80 години!
Народната певица Иванка Калева навърши завидните 80 години. От малка сърцето я тегли към народните песни и до днес не спира да пее на всяко мероприятие на тракийското дружество „Екзарх Антим I” където членува и оглавява един от местните клубове. В музикалната й биография са записани многобройни участия в конкурси, много награди и отличия. Самата тя споделя, че никога няма да забрави1992-ра, когато печели безапелационно наградата на публиката на конкурса „Златен кестен” в Петрич. Активно се включва във всички мероприятия на дружеството и с неизчерпаема енергия работи за опазване на тракийската песен и култура. През годините участва в няколко издания на предаването „С бъклица и дрян”, следват записи на песни в Българското национално радио с известния кавалджия Никола Ганчев, прави записи на 40 български народни песни заедно, които подарява на Националното училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев” в Котел.

Бургаското тракийско дружество „Екзарх Антим I” й пожелава да изпее още много песни, които все така да ни радват, да продължава да е все така изпълнена с енергия и любов към Тракия.