Абонирай се за нашия бюлетин
Подкрепете ни
Тракийско Дружество “Екзарх Антим I” ви приветства

Тракийско дружество „Екзарх Антим Първи”, гр. Бургас, е неправителствено, обществено-патриотично сдружение на българите от Източна и Западна Тракия, Мала Азия и техните потомци.
Основано е на 15 декември 1896г. в Минковия хан в гр. Бургас.

Член на Тракийското дружество „Екзарх Антим Първи” може да бъде всеки български гражданин.
То е изградено от клубове, тракийски секции към пенсионерските клубове и други организационни структури. 

За дружеството

Време е за Тракийския събор „Памет за Тракия”

19 юни 2018
»
»
Време е за Тракийския събор „Памет за Тракия”

Време е за Тракийския събор „Памет за Тракия”
Предстои 21-то издание на Тракийския фолклорен събор „Памет за Тракия”, организиран от Тракийско дружество „Екзарх Антим I” и Народно читалище „Тракия – 2015”, с подкрепата на Община Бургас. Той ще се проведе на 23 юни (събота) в парк „Минерални бани” – кв. Ветрен, гр. Бургас. Началото на събора е от 10:30 часа.

  Традиционно в него ще участват представителни тракийски фолклорни групи, които ще изпълнят автентични народни песни, а програмата ще завърши с концерт на странджанската певица Жечка Сланинкова.

  Съборът се е утвърдил през годините като едно от големите регионални мероприятия, което събира хора от цяла бургаска област, както и гости и състави от Кърджали, Варна, Сливен, Пловдив и др.

   Организаторите канят всички, които обичат хубавата българска народна музика и пазят тракийските песни в сърцата си, да заповядат на събора.