Абонирай се за нашия бюлетин
Подкрепете ни
Тракийско Дружество “Екзарх Антим I” ви приветства

Тракийско дружество „Екзарх Антим Първи”, гр. Бургас, е неправителствено, обществено-патриотично сдружение на българите от Източна и Западна Тракия, Мала Азия и техните потомци.
Основано е на 15 декември 1896г. в Минковия хан в гр. Бургас.

Член на Тракийското дружество „Екзарх Антим Първи” може да бъде всеки български гражданин.
То е изградено от клубове, тракийски секции към пенсионерските клубове и други организационни структури. 

За дружеството

Наградихме учениците рисували за Деня на Тракия

29 март 2018
»
»
Наградихме учениците рисували за Деня на Тракия

Наградихме учениците рисували за Деня на Тракия
Тракийско дружество „Екзарх Антим I” награди участниците в конкурса за рисунка посветен на „26 март – Ден на Тракия”. В него се включиха ученици от територията на  област Бургас на възраст от 7 до 14 години. Всички участници получиха награди, а специални отличия заслужиха Христо Минчев и Елена Джамбазова от СУ „Св. св. Кирил и Методий”- гр. Бургас, Галимира Дончева от гр. Айтос, Катерина Деянска от Слънчев бряг, Лилиън Карауланова от с. Черни връх и Людмила Желязкова от ОУ „Васил Левски” – гр. Българово.
   Председателят на тракийското дружество – Тодор Ангелов лично връчи грамоти и предметни награди на всички участници. Той ги поздрави за ентусиазма и хубавите им картини. Много от тях са свързани с бита и облеклото на тракийските бежанци, а други – с героични образи от тяхната история. 
Конкурсът за ученическа рисунка е част от програмата на Тракийско дружество „Екзарх Антим I” за честване на 26 март – Ден на Тракия, с подкрепата на Община Бургас.
Всички рисунки, които бяха отличени, може да видите на адрес: https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.1772097872854553&type=3


Галерия