Абонирай се за нашия бюлетин
Подкрепете ни
Тракийско Дружество “Екзарх Антим I” ви приветства

Тракийско дружество „Екзарх Антим Първи”, гр. Бургас, е неправителствено, обществено-патриотично сдружение на българите от Източна и Западна Тракия, Мала Азия и техните потомци.
Основано е на 15 декември 1896г. в Минковия хан в гр. Бургас.

Член на Тракийското дружество „Екзарх Антим Първи” може да бъде всеки български гражданин.
То е изградено от клубове, тракийски секции към пенсионерските клубове и други организационни структури. 

За дружеството

Огромен концерт по повод Деня на Тракия

27 март 2018
»
»
Огромен концерт по повод Деня на Тракия

Огромен концерт по повод Деня на Тракия
Пълна зала тракийци и граждани на гр. Бургас посрещна народните певци, които пяха за тях по повод официалния празник 26 март – Деня на Тракия. Мероприятията, по повод бележитата дата, отганизирани от Тракийско дружество „Екзарх Антим I”, с подкрепата на Община Бургас, започнаха с поднасяне на венци и цветя пред паметника на българския воин пред "Военен клуб”-Бургас. Въпреки проливния дъжд, десетки тракийци се събраха, за да почетат паметта на хилядите бежанци, намерили подслон в пределите на България след Балканската война и запазили родовата си памет. Бяха произнесени тържествени слова, поднесени бяха множество цветя и присъстващите отново си припомниха за нелеката съдба на техните предци.
   За всички почитатели на тракийската и българската автентична фолклорна музика, специално за мероприятието, пяха народните певици Жечка Сланинкова и Таня Маринова, родопският певец Севдалин Бакларев, съпровождани с неповторимата музика от оркестър „Експрес Бенд” с ръководител Атанас Славов – Марчо. С много чувство и благопожелания към тракийци на сцената пя и певицата Атанаска Манева.
   Председателят на Тракийско дружество „Екзарх Антим I” – Тодор Ангелов поздрави всички присъстващи и благодари за съдействието за провеждането на големия тържествен концерт на Георги Манев, който е и генерален спонсор на фестивала в Жеравна.


Галерия