Абонирай се за нашия бюлетин
Подкрепете ни
Тракийско Дружество “Екзарх Антим I” ви приветства

Тракийско дружество „Екзарх Антим Първи”, гр. Бургас, е неправителствено, обществено-патриотично сдружение на българите от Източна и Западна Тракия, Мала Азия и техните потомци.
Основано е на 15 декември 1896г. в Минковия хан в гр. Бургас.

Член на Тракийското дружество „Екзарх Антим Първи” може да бъде всеки български гражданин.
То е изградено от клубове, тракийски секции към пенсионерските клубове и други организационни структури. 

За дружеството

Тракийска среща в гр. Камено

04 декември 2017
»
»
Тракийска среща в гр. Камено

Тракийска среща в гр. Камено
Тракийска среща между клуба на малоазийските българи към ТД "Екзарх Антим I", гр. Бургас и ТД "Одринска епопея 1913", гр. Камено се проведе през изминалата седмица. Над 70 души се събраха в клуба на тракийците от гр. Камено. Официалната програма започна с приветствия от домакините, които изразиха своята радост от посещението на бургазлии. Гостите, трогнати от топлото посрещане, разказаха за своята родова история и дейността си като клуб към бургаското тракийско дружество и на свой ред отправиха покана към домакините за посещение.
   Тодор Ангелов, председател на тракийско дружество „Екзарх Антим I” развълнувано припомни своето първо посещение в клуба в Камено и сподели, че те имат специално значение за него. Събитието  продължи с размяна на подаръци между клубовете, а след това тракийците от гр. Камено изнесоха богата литературно-музикална програма, в която се включиха и бургазлии.
Тракийските срещи между членовете на бургаското дружество и тези на другите тракийски дружества в региона са част от програмата на ТД „Екзарх Антим I” и ще продължат и през новата година.


Галерия