Абонирай се за нашия бюлетин
Подкрепете ни
Тракийско Дружество “Екзарх Антим I” ви приветства

Тракийско дружество „Екзарх Антим Първи”, гр. Бургас, е неправителствено, обществено-патриотично сдружение на българите от Източна и Западна Тракия, Мала Азия и техните потомци.
Основано е на 15 декември 1896г. в Минковия хан в гр. Бургас.

Член на Тракийското дружество „Екзарх Антим Първи” може да бъде всеки български гражданин.
То е изградено от клубове, тракийски секции към пенсионерските клубове и други организационни структури. 

За дружеството

„Гозбите на Тракия” – кулинарно пиршество

28 ноември 2017
»
»
„Гозбите на Тракия” – кулинарно пиршество

„Гозбите на Тракия” – кулинарно пиршество
При огромен интерес се проведе кулинарното изложение на собственоръчно направени ястия по тракийски рецепти. То се организира от Тракийско дружество „Екзарх Антим I”, с подкрепата на Община Бургас. Масите едва стигнаха, за да поберат кулинарните изкушения на тракийските майстори. В изложението се включиха над 30 готвачи, като много от тях участваха с по няколко домашно направени ястия. Сред тях имаше множество баници, питки, сладкиши, гювечета, сарми, дори пиле в цял ръст. Всеки участник представи с какво участва в изложението и сподели историята му с гостите на мероприятието – рецепти, предавани от години в тракийските семейства от майка на дъщеря. Публиката, която присъстваше на събитието, имаше възможността да се включи в дегустирането на ястията.
   Председателят на дружеството – Тодор Ангелов поздрави участниците в кулинарното изложение за тяхната креативност и майсторлък. За награда подари на всеки специален тематичен тефтер, който да им напомня за изложението и в който да си записват рецептите.


Галерия