Абонирай се за нашия бюлетин
Подкрепете ни
Тракийско Дружество “Екзарх Антим I” ви приветства

Тракийско дружество "Екзарх Антим Първи", гр. Бургас, е неправителствено, обществено-патриотично сдружение на българите от Източна и Западна Тракия, Мала Азия и техните потомци. Основано е на 15 декември 1896, от Капитан Петко Войвода и братята Петър и Никола Драгулеви.

За дружеството

XIX Национален тракийски събор в Кърджали

18 юни 2017
»
»
XIX Национален тракийски събор в Кърджали

XIX Национален тракийски събор в Кърджали
Над 350 изпълнители пяха и танцуваха в XIX –тото издание на Националния тракийски събор в Кърджали. На сцената в парк „Простор” участваха 44 индивидуални изпълнители, групи и състави от четири области – Кърджали, Пловдив, Стара Загора и Смолян. Освен традиционните самодейци от града–домакин и общините Крумовград, Момчилград, Кирково, Джебел, в града край Арда пристигнаха певци и танцьори от Асеновград, Раднево, Златоград. Специален поздравителен адрес от името на премиера Бойко Борисов поднесе заместник-председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, гост на събора. Официален гост на мероприятието бе и Тодор Ангелов – председател на бургаското тракийско дружество „Екзарх Антим I”.
В продължение на няколко часа изпълнителите се надпяваха, надсвирваха и надиграваха, пред сцената се извиха и дълги хора. В парка бе подредена и тематична изложба за преселванията на тракийските бежанци.


Галерия