Абонирай се за нашия бюлетин
Подкрепете ни
Тракийско Дружество “Екзарх Антим I” ви приветства

Тракийско дружество „Екзарх Антим Първи”, гр. Бургас, е неправителствено, обществено-патриотично сдружение на българите от Източна и Западна Тракия, Мала Азия и техните потомци.
Основано е на 15 декември 1896г. в Минковия хан в гр. Бургас.

Член на Тракийското дружество „Екзарх Антим Първи” може да бъде всеки български гражданин.
То е изградено от клубове, тракийски секции към пенсионерските клубове и други организационни структури. 

За дружеството

ХX Тракийски фолклорен събор „Памет за Тракия”

14 юни 2017
»
»
ХX Тракийски фолклорен събор „Памет за Тракия”

ХX Тракийски фолклорен събор „Памет за Тракия”
Предстои юбилейното 20-то издание на Тракийския фолклорен събор „Памет за Тракия”. Той ще се проведе на 24 юни (събота) в лесопарк „Бургаски минерални бани” кв. Ветрен. Началото на събора е от 10:30 часа, а тази година неговата програма ще бъде по-разнообразна.
   По случай юбилея, тракийският събор ще заложи на представянето на тракийските клубове към бургаското дружество „Екзарх Антим I”. Състезателният характер на мероприятието ще отстъпи пред програма включваща разнообразни фолклорни изпълнения на тракийски битови групи и изпълнители, демонстарция на народни обичаи и др. За доброто настроение на присъстващите ще се погрижи специално поканен за повода тракийски певец, който ще изпее любими български народни песни, а оркестърът ще свири за всички, които искат да се включат на хората.
   Тракийският фолклорен събор „Памет за Тракия” се организира от Тракийско дружество „Екзарх Антим I”, с подкрепата на Община Бургас и със съдействието на НЧ „Тракия – 2015”.