Абонирай се за нашия бюлетин
Подкрепете ни
Тракийско Дружество “Екзарх Антим I” ви приветства

Тракийско дружество "Екзарх Антим Първи", гр. Бургас, е неправителствено, обществено-патриотично сдружение на българите от Източна и Западна Тракия, Мала Азия и техните потомци. Основано е на 15 декември 1896, от Капитан Петко Войвода и братята Петър и Никола Драгулеви.

За дружеството

Проведе се Общо събрание на ТД „Екзарх Антим I”

30 май 2017
»
»
Проведе се Общо събрание на ТД „Екзарх Антим I”

Проведе се Общо събрание на ТД „Екзарх Антим I”
На 30 май 2017 г. се проведе Общо събрание на тракийско дружество „Екзарх Антим I”, гр. Бургас. На него присъстваха 92% от излъчените от тракийските клубове  делегати. По първа точка от дневния ред бяха направени промени в устава, с цел да отговорят на последните промени  в ЗЮЛНЦ.
   По втора точка беше попълнен състава на управителния съвет с нови четирима души. Между новите членове са д-р Красимира Каракашева – хирург и потомка на бежанци от Булгаркьой; Димитър Николов - потомък на бежанци от Коджатърлъ; Ивайло Димчев – орнитолог, докторант към Българска академия на науките и потомък на бежанци от Булгаркьой и Димитър Янакиев – потомък на тракийски бежанци от Коджатърлъ.
   Общото събрание на ТД „Екзарх Антим I” единодушно прие „Открито писмо до председателя на СТДБ”, което ще бъде изпратено до представители на тракийската общност в страната.

Изтегли файлове
1496220050_ОС-открито_писмо.pdfГалерия