Абонирай се за нашия бюлетин
Подкрепете ни
Тракийско Дружество “Екзарх Антим I” ви приветства

Тракийско дружество „Екзарх Антим Първи”, гр. Бургас, е неправителствено, обществено-патриотично сдружение на българите от Източна и Западна Тракия, Мала Азия и техните потомци.
Основано е на 15 декември 1896г. в Минковия хан в гр. Бургас.

Член на Тракийското дружество „Екзарх Антим Първи” може да бъде всеки български гражданин.
То е изградено от клубове, тракийски секции към пенсионерските клубове и други организационни структури. 

За дружеството

Бургаските тракийци отново на събора в Божура

29 май 2017
»
»
Бургаските тракийци отново на събора в Божура

Бургаските тракийци отново на събора в Божура
Над 250 души от бургаското тракийско дружество „Екзарх Антим I” посетиха 25-то издание на Националният странджанско–тракийски събор за надпяване и надсвирване "Фолклорен венец-Божура". Въпреки дъждовното време те изпълниха поляните на местност Божура, където в неделя, на 28 май, се проведе юбилейното издание на събора.
   Програмата започна още в 10:00 часа сутринта с концерт на гости и лауреати на събора и до късния следобед гостуващите изпълнители и съствави огласяха странджанските поляни със своите песни.
   „Радвам се, че и тази година бургазлии сме най-голямата организирана група на събора”- каза Тодор Ангелов, председател на тракийското дружество „Екзарх Антим I”. „Въпреки дъждовното време, пак сме над 250 души, организирани с автобуси и леки коли. Това показва, че тракийци сме единни и пазим традициите в нас.”
   Националният странджанско –тракийски събор за надпяване и надсвирване „Фолклорен венец-Божура” има за цел да продължи традицията на странджанско-тракийския край, да стимулира интереса и любовта към богатото ни фолклорно наследство.


Галерия