Абонирай се за нашия бюлетин
Подкрепете ни
Тракийско Дружество “Екзарх Антим I” ви приветства

Тракийско дружество „Екзарх Антим Първи”, гр. Бургас, е неправителствено, обществено-патриотично сдружение на българите от Източна и Западна Тракия, Мала Азия и техните потомци.
Основано е на 15 декември 1896г. в Минковия хан в гр. Бургас.

Член на Тракийското дружество „Екзарх Антим Първи” може да бъде всеки български гражданин.
То е изградено от клубове, тракийски секции към пенсионерските клубове и други организационни структури. 

За дружеството

Патриотичен рецитал посветен на 26 март – Ден на Тракия

25 март 2017
»
»
Патриотичен рецитал посветен на 26 март – Ден на Тракия

Патриотичен рецитал посветен на 26 март – Ден на Тракия
Патриотичен рецитал посветен на 26 март – Ден на Тракия се проведе  в дома на Тракийско дружество „Екзарх Антим I”. Той беше открит от председателя на Дружеството – Тодор Ангелов, който приветства всички гости и прочете поздравителните адреси пратени до организацията, по повод Деня на Тракия.
   Специален поздрав към тракийци бяха направиха Симона Огледалова, Никола Ковачев и Габриела Христова, ученици от IV клас на училище „Хр. Ботев” в с. Маринка. Те бяха подготвили стихотворен рецитал, посветен на българските войводи и неумолимия дух на българите тракийци. За доброто настроение на всички присътващи се погрижиха тракийките от хор „Чаровна възраст” към клуб Дълголетие, които изнесоха богата музикална програма.
   Кулминацията на вечерта бе патриотичният рецитал на членовете на малоазийския клуб „Тянака Бошнакова” към Тракийско дружество „Екзарх Антим I”. Те разчувстваха госитте на мероприятието с разказите си за трагичната съдба на тракийските бежанци и техния неслоним дух, въпреки тежките времена, които са преживели.
Патриотичният рецитал е част от програмата на Тракийско дружество „Екзарх Антим I” посветена на 26 март – Деня на Тракия.


Галерия