Абонирай се за нашия бюлетин
Подкрепете ни
Тракийско Дружество “Екзарх Антим I” ви приветства

Тракийско дружество „Екзарх Антим Първи”, гр. Бургас, е неправителствено, обществено-патриотично сдружение на българите от Източна и Западна Тракия, Мала Азия и техните потомци.
Основано е на 15 декември 1896г. в Минковия хан в гр. Бургас.

Член на Тракийското дружество „Екзарх Антим Първи” може да бъде всеки български гражданин.
То е изградено от клубове, тракийски секции към пенсионерските клубове и други организационни структури. 

За дружеството

Коледни погачи и баници в Тракийското дружество

21 декември 2016
»
»
Коледни погачи и баници в Тракийското дружество

Коледни погачи и баници в Тракийското дружество
Традиционни и домашно направени коледни погачи и баници събраха членовете на Тракийското дружество „Екзарх Антим I”. Мероприятието се проведе на 21 декември, няколко дни преди големия християнски празник Коледа. Разнообразието от форми, стилове и външен вид на изделията беше голямо – сладки баници, солени, люляковски, пити с мая, сладки пити.... Сред тях се отличаваха и многоцветните ръчно направени сладки на една от председателките на тракийски клуб Кераца Атанасова. Всеки разказа по нещо специфично за начина на изработка и за особеностите на кулинарното си творение.
   По всеобща оценка на присъстващите и след обстойна дегустация на всички пити и баници – бе решено, че най-добро изделие не може да бъде излъчено, защото всички са много вкусни. Благодарим на всички, които се включиха в мероприятието и особено на тези, които се бяха потрудили толкова много и донесоха лично направените от тях пити, баници и сладки.
  Пожелаваме ви весели празници!


Галерия