Абонирай се за нашия бюлетин
Подкрепете ни
Тракийско Дружество “Екзарх Антим I” ви приветства

Тракийско дружество "Екзарх Антим Първи", гр. Бургас, е неправителствено, обществено-патриотично сдружение на българите от Източна и Западна Тракия, Мала Азия и техните потомци. Основано е на 15 декември 1896, от Капитан Петко Войвода и братята Петър и Никола Драгулеви.

За дружеството

Тържествено събрание – 120 години тракийско дружество Екзарх Антим I

15 декември 2016
»
»
Тържествено събрание – 120 години тракийско дружество Екзарх Антим I

Тържествено събрание – 120 години тракийско дружество Екзарх Антим I
Тържествен повод събра над 400 тракийци в гр. Бургас. По повод учредяването на тракийско дружество „Екзарх Антим I” през 1896 год. членовете му се събраха, за да отбележат тържествено повода. Освен от града, пристигнаха тракийци и от клубовете в с. Маринка, с. Извор и с. Твърдица.

   Председателят на бургаското дружество – Тодор Ангелов откри мероприятието с доклад за 120-годишната история на дружеството от неговото създаване до днес.

   За първи път бяха раздадени почетни грамоти за принос към организацията. Те бях авръчени лично от председателя на дружеството – Тодор Ангелов и доц. Николай Ралев – зам. председател на УС. Почетните грамоти бяха в три категории: за значителен принос в развитието и популяризирането на ТД „Екзарх Антим I”; за ползотворно сътрудничество и подкрепа към дейността на ТД „Екзарх Антим I” и за признание за благороден принос към развитието на тракийското дружество.

Сред наградените са активистите на бургаското дружество – Кера Георгиева, Станка Желева, Стоянка Лапчева, Николинка Миндова, Иванка Янакиева, Иванка Славова, Кераца Атанасова и Димо Карабелов. За ветерани в живота на бургаската организация, с над 20 години активно членство в нея, почетни грамоти получиха самият председател Тодор Ангелов (член на дружеството от 22 години), Пенка Попова, Жечка Жекова, и др. Община Бургас и фирмите ДС Травел и авточасти „ЕНЧЕВИ” получиха грамоти за доброто си и ползотворно сътрудничество с тракийската организация.

На тържественото събрание присъства и г-н Красимир Премянов, председател на СТДБ, който поздрави всички присъстващи и призова към обединяване на хората и отстояване на българското в тези трудни и динамични времена, когато нуждата от тракийската организация е видна.

Тържественото събрание продължи с множество поздравителни адреси от различни институции и фолклорни поздрави от битови групи.


Галерия