Абонирай се за нашия бюлетин
Подкрепете ни
Тракийско Дружество “Екзарх Антим I” ви приветства

Тракийско дружество „Екзарх Антим Първи”, гр. Бургас, е неправителствено, обществено-патриотично сдружение на българите от Източна и Западна Тракия, Мала Азия и техните потомци.
Основано е на 15 декември 1896г. в Минковия хан в гр. Бургас.

Член на Тракийското дружество „Екзарх Антим Първи” може да бъде всеки български гражданин.
То е изградено от клубове, тракийски секции към пенсионерските клубове и други организационни структури. 

За дружеството

В Черни връх вече има тракийски клуб

21 ноември 2016
»
»
В Черни връх вече има тракийски клуб

В Черни връх вече има тракийски клуб
Село Черни връх, Бургаска област, вече може да се похвали с учредяването на местен тракийски клуб. Той е част от Тракийско дружество „Екзарх Антим I” и носи името на китното цвете – „Здравец”.
Събранието бе водено от Тодор Ангелов – председателят на бургаското тракийско дружество. „За мен е удоволствие да съм тук и то по такъв хубав повод.”– каза той – „Увеличаването на тракийските клубове в Бургаска област доказва, че вървим по прав път и се надявам да ставаме все повече и повече хората, обединени от тракийската кауза.”
   За председател на клуба, членовете единодушно избраха Донка Карауланова, която благодари за оказаното доверие и обеща да работи активно за развиване дейността на клуба.
   Срещата продължи с дискусия на тракийска тематика и обсъждане на предстоящи мероприятия от живота на тракийското бургаско дружество.


Галерия