Абонирай се за нашия бюлетин
Подкрепете ни
Тракийско Дружество “Екзарх Антим I” ви приветства

Тракийско дружество "Екзарх Антим Първи", гр. Бургас, е неправителствено, обществено-патриотично сдружение на българите от Източна и Западна Тракия, Мала Азия и техните потомци. Основано е на 15 декември 1896, от Капитан Петко Войвода и братята Петър и Никола Драгулеви.

За дружеството

Другарска среща между тракийци в село Ливада

21 октомври 2016
»
»
Другарска среща между тракийци в село Ливада

Другарска среща между тракийци в село Ливада
На другарска среща се събраха тракийците от село Ливада и гр. Бургас. В кметството се събраха над 80 души. Домакините от тракийско дружество „Г. Кондолов” се бяха подготвили с богата програма, посветена на деня на тиквата, който те традиционно отбелязват.
   Официални гости на мероприятието бяха тракийци от бургаското дружество „Екзарх Антим I”. Председателят на дружеството – Тодор Ангелов поздрави всички присъстващи по повод другарската среща и подари на организаторите книгата „Родени от Тракия, родили за Тракия”.
   Специални гости на събитието бяха членовете на тракийската секция към пенсионерски клуб „Златна есен”, които изнесоха цяло представление, съчетаващо традиционни фолклорни песни със закачливи сценки и диалози.
   Интересно нововъведение в програмата бе организирания импровизиран био пазар, от който всеки можеше да си закупи нещо, произведено от местните жители. Той се радваше на голям успех и всичко бе бързо разпродадено, включително и тиквите от изложбата в антрето на кметството.


Галерия