Абонирай се за нашия бюлетин
Подкрепете ни
Тракийско Дружество “Екзарх Антим I” ви приветства

Тракийско дружество „Екзарх Антим Първи”, гр. Бургас, е неправителствено, обществено-патриотично сдружение на българите от Източна и Западна Тракия, Мала Азия и техните потомци.
Основано е на 15 декември 1896г. в Минковия хан в гр. Бургас.

Член на Тракийското дружество „Екзарх Антим Първи” може да бъде всеки български гражданин.
То е изградено от клубове, тракийски секции към пенсионерските клубове и други организационни структури. 

За дружеството

Стотици на крака на концерта на тракийското дружество в Бургас

17 септември 2016
»
»
Стотици на крака на концерта на тракийското дружество в Бургас

Стотици на крака на концерта на тракийското дружество в Бургас
При пълна зала протече тържественият концерт 120 години Тракийско дружество „Екзарх Антим I”. Стотици тракийци и жители на гр. Бургас се събраха в голямата зала на Военен клуб – Бургас, за да отбележат заедно годишнината на организацията. Тодор Ангелов – председател на бургаското тракийско дружество, откри събитието с приветствено слово и поздрави всички присъстващи, както и официалните гости, сред които бяха зам. кметицата по култура и образование на Община Бургас – Йорданка Ананиева, кметът на гр. Българово – Йордан Йорданов, председателят на Съюза на тракийските дружества в България – Красимир Премянов и др.
   За доброто настроение на зрителите се погрижиха участниците в професионален ансамбъл "Странджа", които изнесоха богата фолклорна програма и заслужиха овациите на публиката. В концерта участва и народният певец Манол Михайлов, който изпя някои от най-емблематичните си песни. Тържественото мероприятие завърши с химна на Странджа „Ясен месец”, който изправи всички присъстващи на крака.
  Изложба от снимки, посветени на различни събития от живота на бургаските тракийци, бе разположена пред залата на концерта и напомни за някои от най-емблематичните мероприятия през годината като – чествания на значими дати, официални делегации, участия във фолклорни събори и др.
   Концертът и изложбата са част от мероприятията посветени на 120 години от създаването на Тракийско дружество в Бургас, което винаги се е борило за съхраняването на историческата истина за Тракия, развитие на тракийската духовност и опазване на тракийското наследство.


Галерия