Абонирай се за нашия бюлетин
Подкрепете ни
Тракийско Дружество “Екзарх Антим I” ви приветства

Тракийско дружество "Екзарх Антим Първи", гр. Бургас, е неправителствено, обществено-патриотично сдружение на българите от Източна и Западна Тракия, Мала Азия и техните потомци. Основано е на 15 декември 1896, от Капитан Петко Войвода и братята Петър и Никола Драгулеви.

За дружеството

Учредено бе ново тракийско дружество в с. Русокастро

»

Учредено бе ново тракийско дружество в с. Русокастро
На 26 юли в с. Русокастро, община Камено, 13 дейни потомци на тракийски бежанци се събраха, за да учредят ново тракийско дружество.

Официален гост на събитието беше Тодор Ангелов – председател на бургаското тракийско дружество „Екзарх Антим I”. Той приветства всички, които се бяха събрали и пожела късмет и ползотворна работа на новото дружество. Името, което потомците на тракийци избраха за дружеството, е – Русокастрон. Те споделиха, че в селото има голяма тракийска общност, която очаква с нетърпение да се присъедини към тях.

За председател единодушно беше избран Янко Христов. След учредяването на дружеството бяха обсъдени съвместни предстоящи мероприятия, в които новите членове на местната тракийска общност могат да се включат.